tisdag 1 februari 2011

En stockholmare i Halmstad

Man blir ständigt påmind om att ens annars så pråliga 08-status inte alls är så fin och bra som man "uppenbarligen" trodde att den var. För här i Halmstad tillhör man bottenskiktet när alla skåningar, norrlänningar, smålänningar och andra lantisar får säga sitt.

Lyckades få fram varför vi stockholmare är så "hatade" utanför stadsgränserna och fick fram denna information:

* Vi är tydligen alltför stressade och kan inte lägga ner energi på att ge kunderna det där lilla extra leendet. Enligt en i korridoren *host* Peter *host* är de alltid så trevliga på landsbygden och tar sig tid till att diskutera och umgås med kunderna. Detta finns inte i Stockholm.

* Vi är tydligen för målmedvetna. Vi tar oss från punkt a till punkt b med bestämdhet och låter inget hindra oss. Detta uppskattas inte då vi tydligen framstår som stela robotar som med bestämda steg går till den plats vi blivit "programmerade" till att gå till.

* Vi är alltför många! Vi ser ner på lantisarna när de kommer till Stockholm och ser dem som ett slags andra klassens medborgare.

Jag tycker då det är ganska logiskt att vi varken hinner le till alla kunder, och måste skynda vidare till olika saker och ting. Vi bor i en stad med två miljoner invånare och vill man att ekonomin ska gå 27% plus i år igen måste man ligga i! Sen är ju lantisarna andra klassens medborgare... Hihihihihihi!

2 kommentarer:

  1. Jag pluggar ju i Örnsköldsvik nu och jag känner verkligen igen mig:) Haha klockrent! De säger inget, men man ser att de tänker dumma saker hahaha!

    SvaraRadera
  2. Haha vi får se till att hålla ihop mot de onda lantisarna då! :D

    SvaraRadera